Salát z celerů
Recepty, SalátySuroviny
- 1 konzerva marinovaného celeru (0,33 l)
- 1 středně velký celer
- 150 g žlutého sýra (gouda)
- 150 g rozinek
- 1 velký pomeranč
- 3 zoubky česneku
- majonéza z jednoho vajíčka nebo koupená - 100 ml
- 0,5 l tuzemského rumu
Postup Salát z celerů
Postup přípravy receptu
-
Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).
Rozinky spařím, nechám chvíli odstát, sliji a pečlivě přeliji rumem tak, aby rozinky byly celkovitě potopeny. Nechám stát a zbytek rumu rozumně zužitkuji mírným požíváním v mezích obsahu láhve.
Pomeranč oloupu, pokrájim na kostičky, přidám utřený česnek, sliji rozinky a všechno spojím v míse za pomoci majonézy. Promíchaný salát vložím minimálně na hodinu odpočinout do ledničky a podávám.