Porchetta
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kg veproveho bucku bez kosti s kuzi
- 1 hlavicka cesneku
- bylinky bouquet garni
- cerstve mlety pepr
- drceny kmin
- olivovy olej
- sul
Postup Porchetta
Postup přípravy receptu
-
Maso z obou stran potreme soli smichanou s olivovym olejem a polozime stranou kuzi dolu. Cesnek rozetreme, bylinky nasekame, namazeme smesi maso (vnitrek rolady) a opeprime. Maso srolujeme, aby na povrchu zustala jen kuze, okminujeme a svazeme provazkem.
Polozime v pekacku na mrizku, maso se nema macet v tekutine. Da se pouzit i mrkev vcelku. Ve vyhrate troube na 130 °C peceme 2 hodiny, pote dalsi 2 hod na 160 °C prikryte a ke konci odkryte pul hodinky na 180 °C.
Po upeceni nechame maso alespon 10 minut odlezet. Podava se v bagete s rucolou a parmesanem, nam ale chutna s horcici, okurkou a cerstvou cibuli.