Játra na fazolkách, rajčatech a jablku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
200 g zelených fazolek
1 kostka zeleninového bujónu
1 lžička škrobové moučky
1 jablko
2 cibule
2 rajčata
olej
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo, játra nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme nadrobno. Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme.

  2. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme játra, sůl, pepř a kmín, ppodlijeme troškou vody a restujeme. Po chvíli přidáme jablko, rajčata a fazolky, zalijeme asi 1/4 l bujónu a dusíme do změknutí.

  3. V trošce vody rozmícháme škrobovou moučku a játra zahustíme. Pokud chceme mít více omáčky, přilijeme ještě bujón.

  4. Dochutíme podle své chuti, můžeme přidat oblíbené bylinky a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!