Nudličky na majoránce, žampionech a mrkvi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřové kotlety
sůl
pepř
hladká mouka
1/2-1 lžička majoránky
větší hrst nakrájených čerstvých žampionů
1 velká mrkev
1 cibule
1 necelá lžička houbového koření nebo koření OmageReny
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kotletky naklepeme, osolíme a opepříme, nakrájíme na tenké nudličky a hodně obalíme v hladké mouce.

  2. V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme, dokud cibule nebude mít hnědou (ne spálenou) barvu, pak teprve na směs položíme obalené nudličky masa a necháme je zatáhnout.

  3. Vsypeme houbové koření, majoránku, podlijeme 1-2 dcl vody a dáme do trouby péct. Pečeme při 180-200°C doměkka za občasného podlití vodou.

  4. Hladká mouka použitá k obalení masa výpek zahustí, pokud by ale šťávy bylo málo, stačí zahustit moukou rozmíchanou ve skleničce vody a buď v troubě nebo na ohni nechat provařit minimálně 10 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!