Nudličky na majoránce, žampionech a mrkvi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- 1/2-1 lžička majoránky
- větší hrst nakrájených čerstvých žampionů
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 1 necelá lžička houbového koření nebo koření OmageReny
- olej
Postup Nudličky na majoránce, žampionech a mrkvi
Postup přípravy receptu
-
Plátky kotletky naklepeme, osolíme a opepříme, nakrájíme na tenké nudličky a hodně obalíme v hladké mouce.
V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme, dokud cibule nebude mít hnědou (ne spálenou) barvu, pak teprve na směs položíme obalené nudličky masa a necháme je zatáhnout.
Vsypeme houbové koření, majoránku, podlijeme 1-2 dcl vody a dáme do trouby péct. Pečeme při 180-200°C doměkka za občasného podlití vodou.
Hladká mouka použitá k obalení masa výpek zahustí, pokud by ale šťávy bylo málo, stačí zahustit moukou rozmíchanou ve skleničce vody a buď v troubě nebo na ohni nechat provařit minimálně 10 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží.