Cheesecake s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

270 g Bebe sušenek
600 g Mascarpone (použila jsem i měkký tvaroh)
200 g moučkového cukru
Vanilkový extrakt (Dr. Oetker)
Želatina (Dr. Oetker)-rychle tuhne
3 vejce
150 g másla
ovoce dle vlastní volby

Postup přípravy receptu

  1. V robotu rozdrtíme sušenky (konzistence strouhanky). Rozdrcené sušenky dáme do misky, přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu rozložíme do kulaté formy s pečícím papírem.

  2. Krém si vytvoříme z Mascarpone či jiného smetanového sýra, přidáme vejce, vanilkový extrakt, ale s ním opatrně. Vmícháme cukr a ušleháme.

  3. Krém vlijete na rozdrcené sušenky s máslem a pečeme v troubě při 180°C zhruba 50 minut. Na dno trouby dejte plech s vodou.

  4. Po vytáhnutí z trouby necháme cheesecake vychladnout. Poté jej můžete nazdobit dle vlastní fantazie a polít želatinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!