Cheesecake s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 270 g Bebe sušenek
- 600 g Mascarpone (použila jsem i měkký tvaroh)
- 200 g moučkového cukru
- Vanilkový extrakt (Dr. Oetker)
- Želatina (Dr. Oetker)-rychle tuhne
- 3 vejce
- 150 g másla
- ovoce dle vlastní volby
Postup Cheesecake s ovocem
Postup přípravy receptu
-
V robotu rozdrtíme sušenky (konzistence strouhanky). Rozdrcené sušenky dáme do misky, přidáme rozpuštěné máslo. Vzniklou hmotu rozložíme do kulaté formy s pečícím papírem.
Krém si vytvoříme z Mascarpone či jiného smetanového sýra, přidáme vejce, vanilkový extrakt, ale s ním opatrně. Vmícháme cukr a ušleháme.
Krém vlijete na rozdrcené sušenky s máslem a pečeme v troubě při 180°C zhruba 50 minut. Na dno trouby dejte plech s vodou.
Po vytáhnutí z trouby necháme cheesecake vychladnout. Poté jej můžete nazdobit dle vlastní fantazie a polít želatinou.