Mlsný tvarožník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g měkkého tvarohu
- 130 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 vejce
- 3 PL krupičky
- 3 PL hladké mouky
- 50 g másla
- 2 lžičky sušených brusinek
- 1 lžičky zlatých rozinek namočených
- rum
- 1 nalámaná čokoláda na vaření (nebo jiná čokoláda)
- špetka soli
- ovoce (nemusí být)
Postup Mlsný tvarožník
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat měkký tvaroh a změklé máslo.
Opatrně přidáváme mouku s krupičkou, smíchané s práškem do pečiva. Nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Do vzniklého těsta vmícháme zlehka brusinky, rozinky v rumu a kousky nalámané čokolády.
Nalijeme na plech s pečícím papírem a poklademe omytým ovocem. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova. Zkoušíme špejlí, zda je těsto dobře propečeno. Po upečení necháme moučník v troubě postupně vychladnout (nevyndaváme hned).