Pomerančové řezy (DlabemeZdrave)

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 velké pomeranče (cca 500g čisté dužiny)
300g kukuřičné mouky
100g fruktosy
100g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
2 vejce
1 lžíce bio kypřícího prášku
200g pomazánkového másla bez příchuti
150g bílého jogurtu
1 lžíce fruktosy
2 lžíce vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light)

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče pečlivě oloupeme, každý měsíček oloupeme i z blanky, potřebuje jen čistou dužinu, abychom neměli těsto nahořklé. Z pomerančů necháme překapat cca 200 ml šťávy, kterou si dáme stranou na dokončení dezertu.

  2. K pomerančům přidáme vejce, fruktosu, mléko a vyšleháme.

  3. Přidáme prosetou mouku a kypřící prášek.

  4. Těsto nalijeme do připravené formy (vymazaná a vysypaná), pečeme při 175° C zhruba 25 min a necháme vychladnout.

  5. Studený korpus pokapeme přibližně 100ml šťávy a potřeme krémem z másla, jogurtu a obou fruktos.

  6. Nakonec si zbylých 100ml šťávy rozmícháme se špetkou agaru, přivedeme k varu a pokapeme buchtu. Nyní už jen stačí pár hodin nechat vychladit.

  7. Občas se stane, že mám méně šťavnaté pomeranče a nemám tolik šťávy, tak buchtu jen popráším kakaem místo pomerančového agaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!