Slanečkový salát s celerem a kapií
Recepty, SalátySuroviny
- 3 slanečkové řezy(v oleji a cibuli)
- 1 červená cibule
- 5 větších salátových brambor uvařených ve slupce
- cca 4 polévkové lžíce sterilovaného celeru
- 2 polévkové lžíce nakrájené sterilované kapie
- 2 vejce natvrdo
- 3 polévkové lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- pepř
- sůl
Postup Slanečkový salát s celerem a kapií
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a chladné brambory nakrájíme na kostičky, filety a vejce také. Brambory, filety, vejce, kapii, celer a na jemno nakrájenou cibuli z nálevu i čerstvou červenou dáme do misky. Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, opepříme a trošku osolíme. Touto zálivkou spojíme celý salát a dochutíme až nakonec, podle toho, jak jsou filety slané.