Kuřecí nudličky v pomerančové šťávě a medu, s rozinkovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky
šťáva ze tří pomerančů
6 stroužků česneku
1 lžička chilli (pro děti bez)
1 lžička mletého zázvoru
4 lžíce medu
6 lžic olivového oleje
dle chuti sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, česnek oloupeme a utřeme.

  2. Do misky nalijeme olej, šťávu z pomerančů, med, zázvor, chilli, utřený česnek, promícháme, přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a necháme marinovat alespoň přes noc v lednici.

  3. Po marinování vložíme pouze maso na rozpálenou pánev, osmažíme, stáhneme plamen a po chvilce přidáme marinádu a necháme vydusit, dokud šťáva nezhoustne.

  4. Podáváme s rýží s rozinkami nebo bez, jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!