Jehla pana starosty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- 250 g vepřových jater
- 150 g anglické slaniny (nakrájené na plátky)
- 50 g oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 150 g cibule
- několik menších žampionů
- mletá paprika
- sůl
- pepř
Postup Jehla pana starosty
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky.
Také játra nakrájíme na zhruba stejné kostky, jako kýtu.
Kostky z vepřové kýty pokapeme citronem a olejem a dáme na 2 hodiny do lednice.
Na jehly pak střídavě napichujeme maso, játra zabalená v anglické slanině a půl žampionu.
Vše osolíme, opepříme poprášíme paprikou a vložíme do pekáče.
Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a poházíme na jehly.
Mírně podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě dočervena. Během pečení obracíme a podléváme výpekem. Jako příloha jsou vhodné vařené, nebo opečené brambory.