Staročeská jehla
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 750 g vepřových jater
- 250 g sušených švestek
- 120 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
- olej
- 50 g másla
Postup Staročeská jehla
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku.
Špíz opepříme a posypeme zázvorem. Opékáme na horkém oleji ze všech stran a ke konci restování osolíme.
Slijeme přebytečný tuk, přidáme máslo s trošinkou oleje a ještě chvilinku dusíme. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, popřípadě zeleninový salát.