Šlehačková bábovka s vůní Margot
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 balíček kypřícího prášku s vinným kamenem
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1 tyčinka Margot
- Dále:
- moučkový cukr na posypání
Postup Šlehačková bábovka s vůní Margot
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem do husté světlé pěny, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, smetanu a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků.
Do poloviny těsta nastrouháme tyčinku Margot.
Světlé těsto dáme do vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formy bábovky, přidáme zbylou část tmavého těsta a lehce vidličkou projedeme. Dáme do vyhřáté trouby na 170°C a upečeme.
Hotovou bábovku po vychladnutí vyklopíme z formy a pocukrujeme.