Šlehačková bábovka s vůní Margot

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
1 hrnek moučkového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 balíček kypřícího prášku s vinným kamenem
1 hrnek smetany ke šlehání
1 tyčinka Margot
Dále:
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do husté světlé pěny, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, smetanu a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků.

  2. Do poloviny těsta nastrouháme tyčinku Margot.

  3. Světlé těsto dáme do vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formy bábovky, přidáme zbylou část tmavého těsta a lehce vidličkou projedeme. Dáme do vyhřáté trouby na 170°C a upečeme.

  4. Hotovou bábovku po vychladnutí vyklopíme z formy a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!