Pizza z české cmundérie

Recepty, Pizzy

Suroviny

na těsto:
300 g oloupaných a jemně nastrouhaných syrových brambor
2 vejce
2 stroužky česneku
utřené se solí
3-4 vrchovaté lžíce strouhanky
2 lžíce mléka
dobromysl neboli oregano
sůl
na podkladovou omáčku:
1 malý rajčatový protlak
2 lžíce olivového oleje
1 prolisovaný stroužek česneku
pepř
sůl
oregano
na pokladení:
6 plátků slaniny
1/2 pikantní klobásy
50 g sýru typu cheddar
1 cibule nakrájená na kolečka
několik rozpůlených cherry rajčátek
případně na kolečka nakrájené černé olivy
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich tekutinu.

  2. Přidáme vajíčka, česnek utřený se solí, sůl, oregano, mléko a tolik strouhanky, aby vzniklo těsto jako na cmundu.

  3. Necháme odležet 10 minut, aby strouhanka nabobtnala, a dochutíme.

  4. Koláčovou formu vytřeme olejem a těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme.

  5. Poté potřeme omáčkou, kterou jsme připravili z rajského protlaku, olivového oleje, česneku, soli, pepře a oregana.

  6. Poklademe plátky sýra, pokrájeného na proužky, navrch kolečky cibule a do mezer umístíme kolečka oliv a polovinky cherry rajčátek. Zakapeme olivovým olejem a vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C.

  7. Pečeme 15-20 minut.

  8. Poté vyjmeme a poklademe na menší proužky nakrájenou slaninou a půlkolečky klobásy.

  9. Vrátíme do trouby, rozpálíme ji na maximum (cca 250°C) a pečeme dalších 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!