Pizza z české cmundérie
Recepty, PizzySuroviny
- na těsto:
- 300 g oloupaných a jemně nastrouhaných syrových brambor
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- utřené se solí
- 3-4 vrchovaté lžíce strouhanky
- 2 lžíce mléka
- dobromysl neboli oregano
- sůl
- na podkladovou omáčku:
- 1 malý rajčatový protlak
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- pepř
- sůl
- oregano
- na pokladení:
- 6 plátků slaniny
- 1/2 pikantní klobásy
- 50 g sýru typu cheddar
- 1 cibule nakrájená na kolečka
- několik rozpůlených cherry rajčátek
- případně na kolečka nakrájené černé olivy
- olivový olej
Postup Pizza z české cmundérie
Postup přípravy receptu
-
Brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich tekutinu.
Přidáme vajíčka, česnek utřený se solí, sůl, oregano, mléko a tolik strouhanky, aby vzniklo těsto jako na cmundu.
Necháme odležet 10 minut, aby strouhanka nabobtnala, a dochutíme.
Koláčovou formu vytřeme olejem a těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme.
Poté potřeme omáčkou, kterou jsme připravili z rajského protlaku, olivového oleje, česneku, soli, pepře a oregana.
Poklademe plátky sýra, pokrájeného na proužky, navrch kolečky cibule a do mezer umístíme kolečka oliv a polovinky cherry rajčátek. Zakapeme olivovým olejem a vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C.
Pečeme 15-20 minut.
Poté vyjmeme a poklademe na menší proužky nakrájenou slaninou a půlkolečky klobásy.
Vrátíme do trouby, rozpálíme ji na maximum (cca 250°C) a pečeme dalších 15 minut.