Kefírový koláč na lžíce se švestkami a skořicovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml kefíru
2 vejce
10 lžic oleje
10 lžic cukru
20 lžic polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
švestky
drobenka:
silný plátek másla
3 lžíce hnědého cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 kávová lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozpůlíme.

  2. Připravíme si drobenku, zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 175°C.

  3. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. To vše si připravíme předem, protože příprava těsta je potom velice rychlá.

  4. V míse smícháme kefír, vejce, olej a oba cukry, přidáme mouku prosátou s pečícím práškem.

  5. Vymícháme středně husté těsto, vylijeme ho na plech, rovnoměrně rozetřeme, poklademe švestkami a posypeme žmolenkou.

  6. Pečeme na 175°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!