Kefírový koláč na lžíce se švestkami a skořicovou drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml kefíru
- 2 vejce
- 10 lžic oleje
- 10 lžic cukru
- 20 lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- švestky
- drobenka:
- silný plátek másla
- 3 lžíce hnědého cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 kávová lžička skořice
Postup Kefírový koláč na lžíce se švestkami a skořicovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozpůlíme.
Připravíme si drobenku, zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 175°C.
Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. To vše si připravíme předem, protože příprava těsta je potom velice rychlá.
V míse smícháme kefír, vejce, olej a oba cukry, přidáme mouku prosátou s pečícím práškem.
Vymícháme středně husté těsto, vylijeme ho na plech, rovnoměrně rozetřeme, poklademe švestkami a posypeme žmolenkou.
Pečeme na 175°C asi 30 minut.