Pečená krkovice s bůčkem a cibulí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
6 plátků libového bůčku
olivový olej
špetka uzené papriky
4 PL nálevu z naložených kapií
2 kousky naložené a nakrájené kapie
2 velké cibule
sůl, pepř
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky.

  2. Maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného česneku, několik lžic olejového nálevu z naložených kapií, pár proužků naložené nakrájené kapie a špetku uzené papriky. Do misky vložíme plátky krkovice i bůčku a necháme v této marinádě odležet přes noc.

  3. Odležené plátky krkovice a bůčku i s marinádou vložíme další den na plech, bohatě posypeme pokrájenou cibulí a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podlijeme vývarem nebo vodou. Maso podáváme se špenátem a knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!