Pečená krkovice s bůčkem a cibulí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice
- 6 plátků libového bůčku
- olivový olej
- špetka uzené papriky
- 4 PL nálevu z naložených kapií
- 2 kousky naložené a nakrájené kapie
- 2 velké cibule
- sůl, pepř
- vývar nebo voda
Postup Pečená krkovice s bůčkem a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky.
Maso osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného česneku, několik lžic olejového nálevu z naložených kapií, pár proužků naložené nakrájené kapie a špetku uzené papriky. Do misky vložíme plátky krkovice i bůčku a necháme v této marinádě odležet přes noc.
Odležené plátky krkovice a bůčku i s marinádou vložíme další den na plech, bohatě posypeme pokrájenou cibulí a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podlijeme vývarem nebo vodou. Maso podáváme se špenátem a knedlíkem.