Zapékané řecké placičky (keftedes)
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Na placičky:
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- ½ lžičky oregana
- ½ lžičky skořice
- 1 vejce
- 100 ml mléka nebo vody
- Sůl, pepř, olej do pánve
- Mouka na obalení
- Ostatní:
- 2-3 rajčata na pokrytí dna pekáčku
- 1 palice česneku
- sušená rajčata z konzervy (nebo pečená vlastní ze sklenice)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 150 ml červeného vína
- sýr
Postup Zapékané řecké placičky (keftedes)
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa přidáme nakrájenou trošku osmaženou cibuli, oregano, skořici, vejce, vodu, sůl, pepř a pořádně smícháme.
Placičky obalíme v mouce a rychle osmahneme na oleji, aby se zatáhly a přendáme do pekáčku, který jsme vyložili pokrájenými rajčaty na kolečka.
Palici česneku rozkrojíme středem a jednu polovinu vložíme k masu.
Nahoru poklademe sušená rajčata, pokapeme citr.šťávou a vínem a dáme zapéct.
Pekla jsem asi 20min. zakryté a potom odkrýt, posypat strouhaným sýrem (nebo plátky) a ještě zapéct. Příloha: brambory, rýže, těstoviny nebo jen pečivo