Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera

Recepty, Jiné maso

Suroviny

300 g srnčí panenky
1 střední červená cibule
1 stroužek česneku
300 g lesních hub
200 g creme fraiche
2 menší sterilované okurky
1 PL sladké papriky (měla jsem španělskou)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
plocholistá petrželka
větší střik brandy (cca 0,03 ml, použila jsem 7* metaxu)
šťáva z citronu
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou.

  2. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní houby na kousky o velikosti sousta.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, vhodíme cibuli a česnek a opékáme dozlatova.

  4. Vyjmeme a dáme stranou.

  5. Do stejné pánve přidáme ještě trochu olivového oleje a vložíme houby, pár minut opékáme a až začnou hnědnout, přihodíme maso.

  6. Společně 2 minutky opékáme.

  7. Pak přihodíme nasekanou petrželku, osmaženou cibuli s česnekem, prohodíme a přidáme přibližně půl PL másla, vlijeme brandy a flambujeme.

  8. Až plameny uhasnou, ještě chvíli vše společně opékáme, poté vmícháme citronovou šťávu (v původním receptu je šťáva z půlky citronu, já jí použila cca půlku) a crème fraîche (lžíci si necháme na ozdobu).

  9. Povaříme, hotovo.

  10. Podáváme se zbylým crème fraîche, posypané petrželkou a na kousky nakrájenými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!