Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 300 g srnčí panenky
- 1 střední červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 300 g lesních hub
- 200 g creme fraiche
- 2 menší sterilované okurky
- 1 PL sladké papriky (měla jsem španělskou)
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- plocholistá petrželka
- větší střik brandy (cca 0,03 ml, použila jsem 7* metaxu)
- šťáva z citronu
- máslo
- olivový olej
Postup Srnčí stroganoff dle Jamieho Olivera
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou.
Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní houby na kousky o velikosti sousta.
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, vhodíme cibuli a česnek a opékáme dozlatova.
Vyjmeme a dáme stranou.
Do stejné pánve přidáme ještě trochu olivového oleje a vložíme houby, pár minut opékáme a až začnou hnědnout, přihodíme maso.
Společně 2 minutky opékáme.
Pak přihodíme nasekanou petrželku, osmaženou cibuli s česnekem, prohodíme a přidáme přibližně půl PL másla, vlijeme brandy a flambujeme.
Až plameny uhasnou, ještě chvíli vše společně opékáme, poté vmícháme citronovou šťávu (v původním receptu je šťáva z půlky citronu, já jí použila cca půlku) a crème fraîche (lžíci si necháme na ozdobu).
Povaříme, hotovo.
Podáváme se zbylým crème fraîche, posypané petrželkou a na kousky nakrájenými okurkami.