Cibulovo-brokolicový krém
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g brokolice
- 2-3 velké cibule
- plátek másla 2 cm široký
- 1 l vařící vody
- 2,5 dl bílého vína
- sůl
- pepř
- krutonky z opečených topinek
- 2 polévkové lžíce nakrájené nati z lahůdkové cibulky
Postup Cibulovo-brokolicový krém
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme, nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo na 4minuty orestovat. Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky a košťál pokrájíme na větší kousky. Orestovanou cibuli zalijeme vařící vodou, přidáme brokolici a koření a na mírném plameni vaříme 10minut.
Pak přilijeme víno a ještě 5minut povaříme. Mezitím si osmažíme topinky, které pak nakrájíme na kostičky.
Hotovou polévku ponorným mixérem rozmixujeme na krém, dle chuti dokořeníme solí a pepřem, prohřejeme a podáváme s nakrájenou topinkou a posypané cibulkovou natí.