Kuřecí játra na bazalce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 30 dkg kuřecích jater
- olej
- bazalka
- sůl
- mletý pepř
- 300 gramů libovolné zeleniny
- trochu Solamylu
- trochu vývaru (z kostky bujónu či Masoxu)
Postup Kuřecí játra na bazalce
Postup přípravy receptu
-
Nakrájená kuřecí játra na větší kousky vložíme do misky, hojně zasypeme čerstvou či sušenou bazalkou, přidáme lžičku oleje, promícháme, vložíme do lednice alespoň na 30 minut odpočinout.
Poté játra rychle osmahneme na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka. V trošce vody si rozmícháme asi dvě lžičky solamylu a zahustíme šťávu a trochu provaříme.
Zeleninu si nasypeme na pařák (i v mikrovlné troubě), vaříme aby byla na skus. Příloha: vařené brambory