Bezlepkový chléb s pohankovou moukou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g bezlepkové mouky Schar Mix B
- 100 g bezlepkové mouky Jizerka
- 150 g pohankové mouky hladké
- 1/2 sáčku sušených kvasnic
- 1,5 lžičky soli
- trochu kmínu
- drcené lněné seminko
- 1/2 lžičky psyllia
- 2 lžíce oleje
- 1/2 litru vlažné vody
Postup Bezlepkový chléb s pohankovou moukou
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme všechny suché suroviny, kmín a lněné semínko dáme podle chuti, přidáme olej a vodu a umícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
Formu na biskupský chlebíček (já používám formu o rozměrech 26x11x6 cm) vymažeme tukem a vysypeme pohankovou krupicí.
Těsto proděláme a převedeme do formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout, pak vložíme do předehřáté trouby (200 °C) a hodinu pečeme. Při pečení neotvíráme troubu, aby nám chléb nespadl.
Po upečení vyndáme formu z trouby na vlhkou utěrku, přikryjeme suchou utěrkou a necháme zchladnout.