Otrubové lupínky do mléka (bran flakes)

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 hrnek otrub
1 hrnek celozrnné mouky
2/3 hrnku namletých vlašských ořechů
4 lžíce cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
2/3 hrnku mléka
1/2 hrnku vody

Postup přípravy receptu

  1. V misce nejprve smíchejte všechny suché suroviny, poté přidejte mléko a vodu. Vše promíchejte.

  2. Půlku vzniklé hmoty dejte na plech vyložený pečícím papírem. Hmota se musí pořádně rozetřít, aby jí byla jen tenká vrstva.

  3. Dejte do vyhřáté trouby na 200°C, pečte asi 10 minut. Po prvních 5 minutách začněte plech kontrolovat, protože je to tenká vrstva a rychle se připálí. Hmota ztmavne a bude ještě trochu měkká. V tuto chvíli jsem plech vyndala, i když podle původního receptu nechali placku do úplného ztvrdnutí. Upečenou placku nechte zcela vychladnout, zatím upečte druhou dávku.

  4. Po vychladnutí nakrájejte placku na malé kousíčky – každý podle sebe. Znovu dejte na plech s pečícím papírem a dejte do vyhřáté trouby, opět na 200°C. Nechte péct asi 10 minut, průběžně ale lupínky promíchávejte a obracejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!