Otrubové lupínky do mléka (bran flakes)
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 hrnek otrub
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 2/3 hrnku namletých vlašských ořechů
- 4 lžíce cukru
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 2/3 hrnku mléka
- 1/2 hrnku vody
Postup Otrubové lupínky do mléka (bran flakes)
Postup přípravy receptu
-
V misce nejprve smíchejte všechny suché suroviny, poté přidejte mléko a vodu. Vše promíchejte.
Půlku vzniklé hmoty dejte na plech vyložený pečícím papírem. Hmota se musí pořádně rozetřít, aby jí byla jen tenká vrstva.
Dejte do vyhřáté trouby na 200°C, pečte asi 10 minut. Po prvních 5 minutách začněte plech kontrolovat, protože je to tenká vrstva a rychle se připálí. Hmota ztmavne a bude ještě trochu měkká. V tuto chvíli jsem plech vyndala, i když podle původního receptu nechali placku do úplného ztvrdnutí. Upečenou placku nechte zcela vychladnout, zatím upečte druhou dávku.
Po vychladnutí nakrájejte placku na malé kousíčky – každý podle sebe. Znovu dejte na plech s pečícím papírem a dejte do vyhřáté trouby, opět na 200°C. Nechte péct asi 10 minut, průběžně ale lupínky promíchávejte a obracejte.