Čočkové ragú
Recepty, LuštěninySuroviny
- 250 g čočky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 klobása
- 1 malý rajčatový protlak
- 1/2 cukety
- 2 mrkve
- 2 rajčata
- 1 jarní cibulka
- 2 bobkové listy
- čerstvá bazalka
- čerstvá petrželka
- 125 ml bílého vína
- vývar
- balsamikový ocet
- sůl
- olej
Postup Čočkové ragú
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby klobása pustila šťávu.
Poté přisypeme čočku (může být předem namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby.
Asi 10 minut před dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou, zbytkem česneku a osolíme. Nakonec ochutíme balsamikovým octem a vmícháme posekanou bazalku a petrželku.