Gulášová polévka s použitím šťávy z guláše
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 400 ml šťávy z gulášové kostky
- 100 g bílé papriky
- 200 g brambor
- 70 g cibule
- 100 g libovolného špeku
- 200 g libovolné uzeniny
- 600 ml horké vody
- 1 lžíce oleje
Postup Gulášová polévka s použitím šťávy z guláše
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory a papriku na drobnější kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Špek nakrájíme na drobné kostičky, uzeninu na nám vyhovující sousta.
Ve větším, hlubším hrnci na rozehřátém tuku orestujeme špek společně s cibulí do narůžovělé barvy. Přidáme nakrájenou uzeninu, promícháme a necháme přibližně 3 minuty osmahnout. Poté přidáme brambory, papriku, podlijeme 600 ml horké vody a pod pokličkou na slabém plameni vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké.
Dále přidáme šťávu z guláše a provaříme 2 minuty. Dle potřeby dolijeme vařící vodou z konvice, dochutíme a podáváme s čerstvým pečivem.