Gulášová polévka s použitím šťávy z guláše

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

400 ml šťávy z gulášové kostky
100 g bílé papriky
200 g brambor
70 g cibule
100 g libovolného špeku
200 g libovolné uzeniny
600 ml horké vody
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory a papriku na drobnější kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Špek nakrájíme na drobné kostičky, uzeninu na nám vyhovující sousta.

  2. Ve větším, hlubším hrnci na rozehřátém tuku orestujeme špek společně s cibulí do narůžovělé barvy. Přidáme nakrájenou uzeninu, promícháme a necháme přibližně 3 minuty osmahnout. Poté přidáme brambory, papriku, podlijeme 600 ml horké vody a pod pokličkou na slabém plameni vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké.

  3. Dále přidáme šťávu z guláše a provaříme 2 minuty. Dle potřeby dolijeme vařící vodou z konvice, dochutíme a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!