Kefírový koláč s rebarborou a skořicovou žmolenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 ml kefírového mléka
- 3 vejce
- ½ hrnku cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- ½ hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek ovesných vloček
- + 600 g rebarbory
- Na drobenku:
- 150 másla
- 3 PL třtinového cukru
- 3 PL polohrubé mouky
- 1 skořicový cukr (nebo jen skořice)
Postup Kefírový koláč s rebarborou a skořicovou žmolenkou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme žmolenku z výše uvedených ingrediencí. Rebarboru oloupeme, pokrájíme na kostičky.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a vločkami. Vejce vyšleháme s kefírovým mlékem, olejem a cukrem. Postupně přidáváme k vaječné směsi mouku s práškem do pečiva a vločkami. Vše dobře promícháme.
Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Do těsta vmáčkneme kousky rebarbory. Zasypeme skořicovou žmolenkou a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35-40 minut. Zkoušíme špejlí.