Sójové boloňské špagety

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení špaget
150 g sójového granulátu
2 větší mrkve
1/2 menší bulvy celeru
1 cibule
4 stroužky česneku
4 čerstvá rajčata
plechovka krájených rajčat
1 malý protlak
bazalka
oregano
sůl
pepř
1 l zeleninového vývaru
olej

Postup přípravy receptu

  1. Sójový granulát a špagety uvaříme podle návodu na obalu.

  2. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji na drobno a osmažíme na oleji.

  3. Po chvilce přidáme i na plátky nakrájený česnek.

  4. Mrkev a celer oškrábeme, nastrouháme na jemno a přidáme spolu s na kostičky nakrájenými čerstvými rajčaty k cibuli a česneku.

  5. Chvilku opražíme, podlijeme částí vývaru a necháme dusit. Vývar vždy necháme vypařit a až poté přilijeme další.

  6. Takto dusíme asi hodinu.

  7. Potom přidáme sóju, rajčata z konzervy a protlak, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.

  8. Necháme minutku,,probublat'' a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!