Sójové boloňské špagety
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení špaget
- 150 g sójového granulátu
- 2 větší mrkve
- 1/2 menší bulvy celeru
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 čerstvá rajčata
- plechovka krájených rajčat
- 1 malý protlak
- bazalka
- oregano
- sůl
- pepř
- 1 l zeleninového vývaru
- olej
Postup Sójové boloňské špagety
Postup přípravy receptu
-
Sójový granulát a špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji na drobno a osmažíme na oleji.
Po chvilce přidáme i na plátky nakrájený česnek.
Mrkev a celer oškrábeme, nastrouháme na jemno a přidáme spolu s na kostičky nakrájenými čerstvými rajčaty k cibuli a česneku.
Chvilku opražíme, podlijeme částí vývaru a necháme dusit. Vývar vždy necháme vypařit a až poté přilijeme další.
Takto dusíme asi hodinu.
Potom přidáme sóju, rajčata z konzervy a protlak, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.
Necháme minutku,,probublat'' a můžeme podávat.