Zadělávaná kuřecí stehna v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 2 balíčky mražené zeleniny
- 4 kuřecí stehna
- 2 kyselé okurky
- vegeta
- sůl
- kari koření
- olivový olej
- nové koření (3 kuličky)
- 1 dcl smetany
- hladká mouka
- Na noky:
- 1 vejce
- 1 dcl mléka
- 1 dcl smetany
- 1,5 hrnku polohrubé mouky (dala jsem půlku špaldové)
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- sůl
- trochu sušené bramborové kaše (nebo mouky) na případné zahuštění
Postup Zadělávaná kuřecí stehna v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Do pomalého hrnce nalijeme asi lžíci olivového oleje, vložíme zeleninu, posypeme vegetou, na ni kuřecí čtvrtky a osolíme, okořeníme a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla ponořená.
Vaříme 3 hodiny na high, pak přidáme zákletku z mouky a vody, nakrájené okurky na kostičky a povaříme ještě půl hodiny.
Nakonec zjemníme smetanou.
Noky: V misce ušleháme vejce s mlékem a smetanou, přidáme ostatní suroviny a tvoříme dvěma lžícemi noky, které vkládáme do vroucí vody.
Povaříme asi 6 minut a vytáhneme.