Kvasnicová pomazánka zase jinak
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 PL sádla
- 5 dkg anglické slaniny
- 2 špekáčky (dle chuti a velikosti)
- kostka kvasnic
- cibule
- 3 vejce vařená natvrdo
- 1,5–2 dl mléka
- cca 3-4 PL jemně prosáté strouhanky (podle hustoty)
Postup Kvasnicová pomazánka zase jinak
Postup přípravy receptu
-
Na sádle a na drobně krájené anglické slanině usmažíme do mírně zlatova cibulku, přidáme na drobné kostky krájený špekáček, necháme trochu opéct a rozdrobíme kvasnice. Vše mícháme do sražení kvasnic.
Zalijeme mlékem a přidáme strouhanku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut (pořád míchat). Směs musí mít konzistenci jemné bramborové kaše.
Pokud je hustá, přidáme mléko, pokud řídká, přidáme strouhanku. Odstavíme, necháme za občasného zamíchání prochladnout, přidáme na kostičky krájená vejce (krájím na kráječi vařených brambor), osolíme, opepříme.
Pokud je pažitka, jemně ji nasekáme a přimícháme. Kdo má rád ostřejší jídla, může přidat špetku chilli.