Citrónovo-fíkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 hrnek mléka
- 3 PL cukru
- 5 PL oleje
- 1 žloutek
- špetka soli
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 kostky droždí
- Náplň:
- 4 jablka
- 5 dkg Hery
- 3 PL cukru
- skořice
- hrozinky
Postup Citrónovo-fíkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.
Ve vodě s částí cukru necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a vymísíme žluťounké těsto. Posypeme moukou, zakryjeme a necháme vykynout.
Vykynuté těsto promísíme a na lehce pomoučené desce vyválíme na nepříliš velký obdélník, který posypeme citronátem a krájenými fíky.
Přejedeme lehce válečkem (ovoce tím vtlačíme do těsta) a zavineme do rolády, kterou ihned nakrájíme na 9 dílků.
Všechny řezy uložíme do tukem vymazané (nebo pečícím papírem, fólií vyložené) remosky, necháme nakynout a upečeme (25-30 min).