Hermelín v kuskusové krustě s rybízovou omáčkou
Recepty, SýrySuroviny
- 1 Hermelín
- hrst kuskusu připraveného podle návodu
- 1 vejce
- Na omáčku:
- 1 PL rybízové zavařeniny
- 1 PL octu balsamiko
- špetka soli
- pepře
- případně snítka tymiánu
Postup Hermelín v kuskusové krustě s rybízovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozehřejeme troubu na 220 - 250°C.
Hermelín obalíme v rozšlehaném vajíčku a kuskus na něj navlhčenýma rukama pevně přitiskneme a zopakujeme celé ještě jednou, aby to dobře drželo. Položíme jej na plech s pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby.
Sýr by se měl péct zprudka a ne příliš dlouho, aby kuskus úplně neztvrdnul, ale sýr byl měkký.
Omáčku připravíme smícháním zavařeniny a balsamikového krému, zahřejeme (kdo chce, přidá tymián), podle chuti osolíme a opepříme.