Brambory zapečené s červenou řepou, hráškem a mangoldem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- cca 1,5 kg brambor
- cca 500 g červené řepy (3 střední řepy)
- hrst hrášku
- hrst nasekaného mangoldu
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- mletý kmín
- bazalka
- olej na vymazání
Postup Brambory zapečené s červenou řepou, hráškem a mangoldem
Postup přípravy receptu
-
Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Červenou řepu nakrájíme na kousky, mangold nasekáme.
Zapékací misku vymažeme olejem a dno poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme mletým kmínem.
Na brambory dáme nakrájenou řepu, kterou posypeme bazalkou, na ni hrášek.
Opět přidáme vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme řepu, posypeme ji bazalkou a mangoldem.
Poslední vrstva jsou opět brambory, které osolíme.
Kokosové mléko v mísce prošleháme, aby se spojila voda s hustou částí a vznikla smetana. Zalijeme jím brambory s řepou.
Dáme do trouby vyhřáté na cca 180 stupňů a pečeme, než jsou brambory měkké.