Tvarohové noky s jahodovým rozvarem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Těsto na noky:
- 1 vanička tvarohu
- 1 vejce
- 5 lžic dětské krupice
- špetka soli
- Směs na obalení uvařených noků:
- 1 hrst ovesných lupínků
- 2 hrsti strouhaného perníku
- 2 lžíce moučkového cukru
- Jahodový rozvar:
- 1/4 kg jahod
- 2 lžíce krystalového cukru
- 3 lžíce vody
- solamyl
- 1 limetka
Postup Tvarohové noky s jahodovým rozvarem
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na noky spojíme a těsto necháme půl hodiny odležet.
Na pánvičce nasucho opražíme ovesné lupínky, přidáme moučkový cukr a strouhaný perník. 1/4 kila jahod nakrájíme, dáme na pánev, zasypeme 2 lžícemi krystalového cukru. Přidáme 3 lžíce vody a necháme přijít do varu. Poté rozmícháme ve lžíci vody kávovou lžičku solamylu a přidáme do vařících se jahod. Omáčka se zahustí. Necháme probublat 2 minuty a nakonec přidáme 1 vymačkanou limetku.
Po odležení těsta vaříme noky, které děláme pomocí dvou lžiček. Vaříme zhruba 7 minut. Noky v kastrólku vyplavou na povrch. Nachystáme si perníkovo-vločkovou směs a horké uvařené noky v ní obalujeme. Pak přidáme jahodový rozvar a můžeme hodovat