Čevapčiči podle starých kuchařek

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého masa
(nejlépe skopové, ale může být i směs vepřového a skopového nebo vepřového a hovězího v poměru 1:1 - namelte si maso sami nebo nechte namlít u spolehlivého řezníka)
sůl
pepř
hladká mouka na obalení
sádlo na opékání
Já přidávám podle tchyně ještě 2 cibule, velmi jemně nakrájené. Staré recepty jsou bez ní.

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso promícháme s hodně najemno nakrájenou cibulí (nebo taky ne), ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé šištičky, které obalíme v hladké mouce a opékáme na sádle.

  2. Podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem, hořčicí a zeleninou. Pokud nedáváte cibuli dovnitř, je vhodné ji podat jemně nakrájenou spolu s hořčicí a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!