Cmunda po Jihočesku (po kaplicku)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor
150 g hladké mouky
1 vejce
sůl
pepř
mletý kmín
majoránka
3 stroužky česneku
mléko
tuk na smažení
zelí:
500 g kysaného zelí
1 syrový brambor
500 g uzeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory na jemno nastrouháme, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek, koření. Pokud chceme cmundu sytější, přidáme horké mléko a dohustíme hladkou moukou.

  2. Smažíme placičky na rozpáleném tuku.

  3. Uzené maso uvaříme nebo rozpaříme - dle druhu masa.

  4. Zelí podlijeme, pokud je kyselejší propláchneme a uvaříme do měkka. Během vaření přidáme na jemno nastrouhaný malý brambor a promícháme. Dochutíme solí a cukrem, pokud je to potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!