Cmunda po Jihočesku (po kaplicku)
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 600 g brambor
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- mléko
- tuk na smažení
- zelí:
- 500 g kysaného zelí
- 1 syrový brambor
- 500 g uzeného masa
Postup Cmunda po Jihočesku (po kaplicku)
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory na jemno nastrouháme, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, rozetřený česnek, koření. Pokud chceme cmundu sytější, přidáme horké mléko a dohustíme hladkou moukou.
Smažíme placičky na rozpáleném tuku.
Uzené maso uvaříme nebo rozpaříme - dle druhu masa.
Zelí podlijeme, pokud je kyselejší propláchneme a uvaříme do měkka. Během vaření přidáme na jemno nastrouhaný malý brambor a promícháme. Dochutíme solí a cukrem, pokud je to potřeba.