Cmunda s masovou směsí
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- cmunda (bramborák):
- 10 středně velkých brambor
- 8 stroužků česneku
- 50 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- hrst majoránky
- sádlo nebo olej na smažení
- masová směs:
- 200 g uzeného masa
- 200 g vepřové plece
- 200 g kuřecích prsou (krůtí, králičí)
- 300 g kysaného zelí
- 50 g sušených hub předem namočených ve vodě
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- sádlo (olej)
- 20 - 30 ml vody na podlití
Postup Cmunda s masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Cmunda: Z jemně nastrouhaných syrových brambor slijeme přebytečnou vodu. Přidáme utřený česnek, sůl, majoránku, mouku a vejce a vymícháme těsto. Na rozpáleném vymaštěném lívanečníku pečeme placičky, nejprve z jedné a potom z druhé strany. Pokud nemáte lívanečník, pečeme na pánvi velkou placku.
Masová směs: Na kastrol dáme rozpálit sádlo a osmažíme do světle zlatova cibuli. Na ni přidáme na kostičky nakrájené všechno maso a osmahneme 3-4 minuty, osolíme, opepříme, přidáme pokrájené zelí, vymačkané houby, utřený česnek, podlijeme vodou a dusíme do měkka 30-40 minut, až se vydusí všechna voda.
Na talíř poklademe do vějířku bramboráčky a uprostřed dáme masovou směs.
Pokud pečeme velké placky, do poloviny placky vložíme směs a překlopíme druhou polovinou.