Kapří salát

Recepty, Ryby

Suroviny

Na naloženi:
1 kg kapřího masa z hřbetní části a ocasu
60 g soli
3/4 láhve octa
3 střední cibule
9 bobkových listů
24 kuliček nového koření
Na dochucení salátu:
210 ml majonézy
3 mrkve
2 cibule
15 g hrášku ve sladkoslaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Maso stáhneme z kůže a všechny krvavé části ořežeme, aby zůstalo krásně bílé maso. Nařežeme ho na menší kusy. Do mísy dáme hodně soli a maso v něm silně obalíme. Do plastové nádoby s uzavíratelným víkem nasypeme na dno sůl, maso tam naskládáme pevně na sebe a zasypeme solí, uzavřeme a dáme na 3 dny do ledničky.

  2. Po 3 dnech maso omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme 3 cibule na kroužky. Do stejné nádoby jako jsme nakládali maso do soli, dáme na dno část cibule, 3 bobkové listy a 6 kuliček nového koření, na to naskládáme maso, na něj zase dáme cibuli, nové koření, bobkový list a takto pokračujeme do spotřebování všech surovin. Vše zalijeme octem, maso musí být ponořené. Dáme na 3 dny do lednice. Po 3 dnech maso důkladně omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, které propereme ve vodě a vymačkáme vodu, to uděláme ještě jednou, potřebujeme, aby maso bylo méně slané a kyselé.

  3. Uvaříme mrkev, nakrájíme ji na malé kostičky, cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme ji na tenké plátky, vše dáme do mísy, přidáme hrášek, majolku a vše promícháme. Nakonec přidáme osušené maso a promícháme. Nesmíme solit a kyselit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!