Kapří karbanátky s mrkví
Recepty, RybySuroviny
- 300 g mletého kapra
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- 1 vejce
- 1 houska
- 1 lžíce pažitky
- mletý pepř
- 1 rovná lžička mletého kmínu
- sůl
- 1 lžíce sádla
- Na obalení:
- 1 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
Postup Kapří karbanátky s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve namočíme housku ve vodě a pevně vymačkáme. Cibuli jemně nakrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo a na sádle podusíme. Kapra, kterého jsme stáhli z kůže, nameleme nebo rozmixujeme.
Do mísy dáme maso, vejce, vymačkanou housku, nakrájenou pažitku, studenou podušenou zeleninu, kmín, sůl a pepř. Promícháme a dáme na půl hodiny do lednice odležet.
Ze směsi uděláme 6 karbanátků, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci a ve strouhance. Karbanátky opečeme po obou stranách dozlatova. Svádí to přidat strouhanku, aby byla směs byla tužší, ale to nesmíme, obalit půjdou. Podáváme s bramborem, nebo chlebem k večeři.