Kapří karbanátky s mrkví

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g mletého kapra
1 malá cibule
1 mrkev
1 vejce
1 houska
1 lžíce pažitky
mletý pepř
1 rovná lžička mletého kmínu
sůl
1 lžíce sádla
Na obalení:
1 vejce
hladká mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve namočíme housku ve vodě a pevně vymačkáme. Cibuli jemně nakrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo a na sádle podusíme. Kapra, kterého jsme stáhli z kůže, nameleme nebo rozmixujeme.

  2. Do mísy dáme maso, vejce, vymačkanou housku, nakrájenou pažitku, studenou podušenou zeleninu, kmín, sůl a pepř. Promícháme a dáme na půl hodiny do lednice odležet.

  3. Ze směsi uděláme 6 karbanátků, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci a ve strouhance. Karbanátky opečeme po obou stranách dozlatova. Svádí to přidat strouhanku, aby byla směs byla tužší, ale to nesmíme, obalit půjdou. Podáváme s bramborem, nebo chlebem k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!