Kachní stehna se šalotkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní stehna
- 5 velkých šalotek
- 1 jablko
- kmín
- sůl
- 250 ml plnotučného mléka
- lžíce světlého octu balsamiko
Postup Kachní stehna se šalotkami
Postup přípravy receptu
-
Kachní stehna zalijeme mlékem a necháme 2 - 4 hodiny odpočinout. Poté je vyjmeme, dobře osolíme a posypeme kmínem.
Do pekáčku nakrájíme na měsíčky jablko bez jadřinců a tři šalotky. Položíme stehna, podlijeme vodou, trochou slitého mléka a přikryjeme.
Pečeme pomaleji při 160 st., asi 90 minut. Během pečení potíráme slitým mlékem a také výpekem. Když maso změkne, odkryjeme a dopečeme, až je kůže křupavá.
Zbylé šalotky přepůlíme a na troše odebraného vypečeného sádla opečeme do barvy. Zakápneme octem a osolíme. Použijeme jako přílohu k masu s brambory, noky nebo knedlíkem.