Rajčatový tataráček
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 6 zralých rajčat
- 5-6 sušených rajčat v oleji
- 2 jarní cibulky
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- špetka chilli
- lžička balsamikového krému (nemusí být)
- bazalka
- sůl
- pepř
- lžíce oleje z nakládaných rajčat
Postup Rajčatový tataráček
Postup přípravy receptu
-
Rajčata přepůlíme, vykrojíme bubáky a vydlabeme semínka. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Ponorný mixérem přejedeme, ale krátce, aby tam zůstaly kousky.
Připravíme sítko a směs necháme asi půl hodiny vykapat. Teď už jen přidáme balsamiko, česnek, nakrájenou cibulku, olej, chilli, sůl a pepř.
Nakonec bazalku a podáváme s topinkou nebo pečivem.