Rajčatový tataráček

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

6 zralých rajčat
5-6 sušených rajčat v oleji
2 jarní cibulky
2-3 stroužky utřeného česneku
špetka chilli
lžička balsamikového krému (nemusí být)
bazalka
sůl
pepř
lžíce oleje z nakládaných rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata přepůlíme, vykrojíme bubáky a vydlabeme semínka. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Ponorný mixérem přejedeme, ale krátce, aby tam zůstaly kousky.

  2. Připravíme sítko a směs necháme asi půl hodiny vykapat. Teď už jen přidáme balsamiko, česnek, nakrájenou cibulku, olej, chilli, sůl a pepř.

  3. Nakonec bazalku a podáváme s topinkou nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!