Eskymáček
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- Krém:
- 1/2 l mléka
- 2 kokosové pudinky
- 125 g másla
- 3 lžíce cukru krystal
- 1 zakysaná smetana
Postup Eskymáček
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme kypřící prášek, olej, mléko, kakao, mouku a umícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180°C zhruba 15 minut.
Mezitím, co se bude korpus péct a chladnout, připravíme náplň: z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Do studeného pudinku zašleháme máslo a zakysanou smetanu.
Hmotu rozetřeme na již upečený korpus a přestříkáme čokoládou.