Letní bramborový salát se salátovou okurkou, jablky, rajčátky a kešu zálivkou
Recepty, SalátySuroviny
- 1000 g brambor
- 1 salátová okurka
- (nebo 4 malé okurky- nakládačky)
- 4 rajčátka
- sůl, pepř
- 1 hrnek (250 ml) bílého jogurtu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 oloupaná a pokrájená letní jablíčka
- 1 lžíce namočených kešu oříšků (ve vodě)
Postup Letní bramborový salát se salátovou okurkou, jablky, rajčátky a kešu zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme. Necháme vychladnout. Oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Omytá rajčátka, letní jablíčka, zbavená jádřinců a salátové okurky pokrájíme na kostičky.
Vložíme do mísy, osolíme, opepříme. Namočené kešu oříšky přecedíme a dáme do mixéru. Rozmixované oříšky vmícháme do jogurtu s hořčicí a citronovou šťávou.
Vše promícháme a dáme do chladu.