Letní bramborový salát se salátovou okurkou, jablky, rajčátky a kešu zálivkou

Recepty, Saláty

Suroviny

1000 g brambor
1 salátová okurka
(nebo 4 malé okurky- nakládačky)
4 rajčátka
sůl, pepř
1 hrnek (250 ml) bílého jogurtu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička citronové šťávy
2 oloupaná a pokrájená letní jablíčka
1 lžíce namočených kešu oříšků (ve vodě)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme. Necháme vychladnout. Oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  2. Omytá rajčátka, letní jablíčka, zbavená jádřinců a salátové okurky pokrájíme na kostičky.

  3. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme. Namočené kešu oříšky přecedíme a dáme do mixéru. Rozmixované oříšky vmícháme do jogurtu s hořčicí a citronovou šťávou.

  4. Vše promícháme a dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!