Zapečený lilek z Albert magazínu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1-2 lilky záleží, kolik porcí budeme dělat (z 1 tak pro 1 osobu)
olivový olej
1 cibule
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 lžíce sojové omáčky
špetka skořice
1 konzerva loupaných rajčat
2 lžíce petrželové natě hladkolisté
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek-já použila jen jeden, nakrájíme na plátky cca 1/2 cm široké. Každý posolíme, necháme chvíli vypotit, pak je otřeme papírovou utěrkou. Upravené plátky opečeme dohněda na olivovém oleji a dáme je bokem (podle potřeby můžeme trochu oleje přidat).

  2. V druhé pánvi opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, asi 5 minut na mírnějším ohni, přidáme na plátky nakrájené 3 stroužky česneku, nasekanou chilli papričku, špetku skořice a sůl. Vše opékáme asi minutu.

  3. Přidáme na kostičky nakrájená loupaná rajčata z konzervy a vaříme ještě asi 5 minut, směs trochu zhoustne. Do této směsi, která už je mimo zdroj tepla, přidáme asi 1 lžíci nasekané petrželky.

  4. Do nádoby - vhodné do trouby dáme na dno trochu rajčatové směsi, na to plátky opečeného lilku, opět směs a nakonec lilky. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby rozehřáté na 180 st. na cca 30-40 min. Na talíři ozdobíme lístky petrželky. Konzumujeme s opečeným pečivem, popřípadě jen tak, samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!