Německý koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 300 g mouka polohrubá
- 100 g cukr moučka
- 100 g máslo (Hera)
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- mléko (dle potřeby - 0-3 lžíce)
- Náplň:
- 1/2 kg tvarohu
- 1/2 l mléka
- 1 vanilkový cukr
- 200 g cukru
- 2 vanilkové pudinky (jsou dobré i ovocné)
- 2 vejce
Postup Německý koláč
Postup přípravy receptu
-
Vše rychle zpracujeme (tuk vychlazený) v těsto. Já nechávám tuto práci na robotovi. Rozprostřeme na hluboký, vymazaný a vysypaný plech. Vymačkáme vyšší okraje.
Náplň: To vše v hlubší misce našleháme do hladké hmoty a vylijeme na těsto (je to řídké).
Nahoru dáme ovoce dle naší chuti. Ovšem nejlíp chutná s ananasovým kompotem či jahůdkami a nebo borůvkami.
Pečeme na 170°C asi 20 minut. Musíme nechat úplně vychladnout, aby tvaroh ztuhl. Dobrou chuť.