Zelný salát s uzeným lososem

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g na jemné nudličky nakrájené bílé zelí
150 g uzeného lososa, natrhaného na kousky
2 lžičky kaparů
50 g hotových nebo čerstvě opečených krutonů
sůl
pepř
Dresink:
2 lžíce olivového oleje
1 malý prolisovaný stroužek česneku
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžíce majonézy
2 nasekaná filátka z ančoviček
1 lžíce vinného octa

Postup přípravy receptu

  1. Vejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte a oloupejte.

  2. Zelí najemno nakrájejte, dejte do mísy, přidejte kousky lososa, nakrájená vejce a kapary.

  3. Promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a přidejte krutony.

  4. Na dresink prošlehejte olivový olej, česnek, worcesterskou omáčku, majonézu, nasekaná filátka z ančoviček a vinný ocet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!