Zelný salát s uzeným lososem
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g na jemné nudličky nakrájené bílé zelí
- 150 g uzeného lososa, natrhaného na kousky
- 2 lžičky kaparů
- 50 g hotových nebo čerstvě opečených krutonů
- sůl
- pepř
- Dresink:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malý prolisovaný stroužek česneku
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžíce majonézy
- 2 nasekaná filátka z ančoviček
- 1 lžíce vinného octa
Postup Zelný salát s uzeným lososem
Postup přípravy receptu
-
Vejce v rendlíku zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu. Vařte přesně 6 minut, slijte, zchlaďte a oloupejte.
Zelí najemno nakrájejte, dejte do mísy, přidejte kousky lososa, nakrájená vejce a kapary.
Promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a přidejte krutony.
Na dresink prošlehejte olivový olej, česnek, worcesterskou omáčku, majonézu, nasekaná filátka z ančoviček a vinný ocet.