Pikantní křídla ve stylu Buffalo

Recepty, Grilování

Suroviny

hromada křídel
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky granulovaného česneku
2 lžičky granulované cibule
2 lžičky sladké papriky
1 lžička soli
1 lžička pepře
3 lžíce kečupu
Na omáčku:
4 lžíce základní BBQ omáčky
1 dl vinného octa
2 dl jablečného juice
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce kečupu
1 lžička soli
1 lžička čerstvě namletého pepře
1 lžička granulovaného česneku (nebo 2 stroužky)
granulovaná cibule dle potřeby
1 lžíce sojové omáčky
tabasco dle chuti
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná véčka. Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované cibule, sladké papriky, soli a pepře, přendáme do mísy, polijeme kečupem a proházíme. Necháme zhruba hodinu uležet.

  2. Do rozpáleného hrnce nalijeme vinný ocet, necháme chvilku povařit, přidáme jablečný juice, třtinový cukr, necháme rozpustit, dále základní BBQ omáčku, kečup, sůl, pepř, česnek. Promícháme a provaříme, zahustíme granulovanou cibulí, přidáme sojovou omáčku a případně něco pálivého. Opět provaříme, vypneme a necháme rozpustit máslo, které to celé zjemní.

  3. Dáme grilovat křídla nepřímou metodou, při 180-200°C nebo na přímo, ale je potřeba mít rošt vysoko.

  4. Když jsou křídla z grilu hotová, tak je celá ponoříme do omáčky, necháme okapat a vrátíme na cca 10 min na gril, necháme zaschnout omáčku a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!