Pikantní křídla ve stylu Buffalo
Recepty, GrilováníSuroviny
- hromada křídel
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 2 lžičky granulované cibule
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 3 lžíce kečupu
- Na omáčku:
- 4 lžíce základní BBQ omáčky
- 1 dl vinného octa
- 2 dl jablečného juice
- 3 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě namletého pepře
- 1 lžička granulovaného česneku (nebo 2 stroužky)
- granulovaná cibule dle potřeby
- 1 lžíce sojové omáčky
- tabasco dle chuti
- 1 lžíce másla
Postup Pikantní křídla ve stylu Buffalo
Postup přípravy receptu
-
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná véčka. Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované cibule, sladké papriky, soli a pepře, přendáme do mísy, polijeme kečupem a proházíme. Necháme zhruba hodinu uležet.
Do rozpáleného hrnce nalijeme vinný ocet, necháme chvilku povařit, přidáme jablečný juice, třtinový cukr, necháme rozpustit, dále základní BBQ omáčku, kečup, sůl, pepř, česnek. Promícháme a provaříme, zahustíme granulovanou cibulí, přidáme sojovou omáčku a případně něco pálivého. Opět provaříme, vypneme a necháme rozpustit máslo, které to celé zjemní.
Dáme grilovat křídla nepřímou metodou, při 180-200°C nebo na přímo, ale je potřeba mít rošt vysoko.
Když jsou křídla z grilu hotová, tak je celá ponoříme do omáčky, necháme okapat a vrátíme na cca 10 min na gril, necháme zaschnout omáčku a můžeme servírovat.