Květákovo-vločkové placičky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 200 g květáku
- 50 g ovesných vloček
- 50 g mléka
- 1 stroužek česneku
- 100 g sýru gouda
- 100 g choriza nebo paprikáše, parmské šunky...
- 1 vejce
- 1 nastrouhaný rohlík - starší
- sůl
- pepř mletý
- strouhanka
- olej
Postup Květákovo-vločkové placičky
Postup přípravy receptu
-
Vločky namočíme do mléka a necháme je 20-30 minut nasát mléko.
Mezitím nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík. Pak přidáme mlékem nasáté vločky, vejce, nasekaný česnek a drobně pokrájenou pikantnější uzeninu, opepříme, osolíme dle chuti a dobře promícháme, můžeme přidat i čerstvě nasekanou petrželku nebo pažitku.
Pokud je třeba, přidáme ještě trochu strouhanky a v rukách tvoříme malé placičky, které obalíme ve strouhance.
Smažíme v nepřilnavé pánvi s troškou rozpáleného oleje z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovými saláty, dipy nebo tatarkou. Lze jíst i vychladlé, kdy placičky můžeme vložit do prokrojených žemliček, které ještě doplníme čerstvou zeleninou s ochucenou majonézou nebo studenou omáčkou.