Bramborová polévka (bramboračka)
Recepty, PolévkySuroviny
- 4-5 brambor (větších)
- kořenová zelenina:
- mrkev
- celer
- petržel
- asi 3 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce másla
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 cibule
- hrst sušených hub
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup Bramborová polévka (bramboračka)
Postup přípravy receptu
-
Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme i nakrájenou zeleninu a brambory.
Zalijeme vodou, přidáme houby, bujón a vaříme, dokud zelenina nezměkne, samozřejmě osolíme a opepříme dle chuti.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a poté, co polévku odstavíme z plotny, přidáme 2 lžíce majoránky, na chvilku přiklopíme pokličkou a nakonec polévku promícháme.