Bramborová polévka (bramboračka)

Recepty, Polévky

Suroviny

4-5 brambor (větších)
kořenová zelenina:
mrkev
celer
petržel
asi 3 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
1 kostka zeleninového bujónu
1 cibule
hrst sušených hub
1 stroužek česneku
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme i nakrájenou zeleninu a brambory.

  2. Zalijeme vodou, přidáme houby, bujón a vaříme, dokud zelenina nezměkne, samozřejmě osolíme a opepříme dle chuti.

  3. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a poté, co polévku odstavíme z plotny, přidáme 2 lžíce majoránky, na chvilku přiklopíme pokličkou a nakonec polévku promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!