Zeleninová kari polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

700 g zeleniny (mrkev, petržel, celer, kedluben, černá ředkev, květák, brokolice)
1 větší brambor
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g hrášku
50 g lusků cukrového hrášku
60 g rýže basmati
1 lžíce červené kari pasty
1 lžička kari koření
sůl
zeleninový vývar
slunečnicový olej
bílý jogurt
česnekové výhonky

Postup přípravy receptu

  1. Brambor a všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, krátce osmahneme, přimícháme kari pastu a necháme orestovat. Pak přidáme zeleninovou směs a kostičky brambor a necháme asi 10 minut osmahnout, přitom často mícháme, aby se nic nepřipalovalo. Přisypeme propláchnutou rýži, necháme ještě asi 2 minuty restovat, okořeníme kari kořením, zalijeme vývarem a necháme asi 15-20 minut vařit.

  3. Když je rýže i zelenina měkká, odebereme asi třetinu polévky a zbytek rozmixujeme. Odloženou polévku vrátíme do hrnce, přimícháme hrášek a hráškové lusky a necháme 2 minuty ještě povařit. Polévku při podávání zjemníme lžící jogurtu a ozdobíme česnekovými výhonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!