Zeleninová kari polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 700 g zeleniny (mrkev, petržel, celer, kedluben, černá ředkev, květák, brokolice)
- 1 větší brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g hrášku
- 50 g lusků cukrového hrášku
- 60 g rýže basmati
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kari koření
- sůl
- zeleninový vývar
- slunečnicový olej
- bílý jogurt
- česnekové výhonky
Postup Zeleninová kari polévka
Postup přípravy receptu
-
Brambor a všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, krátce osmahneme, přimícháme kari pastu a necháme orestovat. Pak přidáme zeleninovou směs a kostičky brambor a necháme asi 10 minut osmahnout, přitom často mícháme, aby se nic nepřipalovalo. Přisypeme propláchnutou rýži, necháme ještě asi 2 minuty restovat, okořeníme kari kořením, zalijeme vývarem a necháme asi 15-20 minut vařit.
Když je rýže i zelenina měkká, odebereme asi třetinu polévky a zbytek rozmixujeme. Odloženou polévku vrátíme do hrnce, přimícháme hrášek a hráškové lusky a necháme 2 minuty ještě povařit. Polévku při podávání zjemníme lžící jogurtu a ozdobíme česnekovými výhonky.