Domácí müsli s možností obměn

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 hrnky ovesných, pšeničných č jiných vloček namíchat
2-3 lžíce cukru krupice
hrst mletých lískových oříšků
hrst rozinek
hrst sušeného ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Na teflonovou pánev dáme ovesné vločky (možno smíchat s pšeničnými napůl), přidáme cukr a mícháme.

  2. Pozor, až se více rozpálí a zkaramelizuje cukr, hodně míchat a stáhnout teplotu, aby vločky nehořkly!

  3. Pak přidáme nasekané oříšky, mandle, rozinky, jakékoliv jiné sušené pokrájené ovoce a stáhneme z plotýnky.

  4. Před podáváním přidáme čerstvé banány, jablka, švestky jakékoliv ovoce, kterté je k mán, pokrájené na kousky.

  5. Lze jíst suché, či zalité klasicky mlékem, posypat Grankem či strouhanou čokoládou, nebo skořicí, přidat med.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!