Vločková (ovesná) polévka bez zeleniny

Recepty, Polévky

Suroviny

1 litr vody
1 bujon zeleninový (může být i kuřecí)
1/2 hrníčku ovesných vloček
30 g másla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 dcl mléka
cca 1/2 lžičky oregana
špetka muškátového květu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody vložíme bujón a necháme ho rozpustit. Mezitím v cedníku propláchneme vločky, které pak dáme do vroucího bujónu.

  2. Necháme vařit, zatímco v druhém hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme mouku. Jíšku pak vlijeme do bujónu a necháme povařit deset minut.

  3. Poté do polévky přidáme mléko, oregano, muškátový květ a podle chuti sůl, event. pepř. Můžeme dozdobit například petrželkou a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!