Vločková polévka s růžičkovou kapustou
Recepty, PolévkySuroviny
- 12-15 ks růžiček kapusty
- 2 mrkve
- 2 řapíky celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1,5 litru zeleninového vývaru
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- libeček čerstvý nebo mražený
Postup Vločková polévka s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, nakrájíme mrkev a řapíky nadrobno, kapustičky na čtvrtiny. Na oleji necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme mrkev i celer a krátce restujeme.
Přidáme vločky, česnek, koření, promícháme a zalijeme vývarem. Vývar můžeme použít Natur nebo z domácí sušené či zmražené strouhané zeleniny.
Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Na závěr přidáme lahůdkové droždí, libeček a dle chuti osolíme.