Vločková polévka s růžičkovou kapustou

Recepty, Polévky

Suroviny

12-15 ks růžiček kapusty
2 mrkve
2 řapíky celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce lahůdkového droždí
1,5 litru zeleninového vývaru
1 lžička drceného římského kmínu
1 lžička kurkumy
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
libeček čerstvý nebo mražený

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme mrkev a řapíky nadrobno, kapustičky na čtvrtiny. Na oleji necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme mrkev i celer a krátce restujeme.

  2. Přidáme vločky, česnek, koření, promícháme a zalijeme vývarem. Vývar můžeme použít Natur nebo z domácí sušené či zmražené strouhané zeleniny.

  3. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Na závěr přidáme lahůdkové droždí, libeček a dle chuti osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!